Over mij

Wat dansen betreft ben ik een laatbloeier. Ik durfde mijzelf niet te laten zien en ik ging min of meer uit van het stereotype dat buikdansen een verleidingsdans was. Totdat ik een spirituele opleiding deed en mijn juffen mij als eindopdracht vroegen om niet met woorden een verhaal te vertellen, maar met mijn lichaam. En buikdansen leek ze wel wat. ´Dan kun je het krijgen ook´ dacht ik, kocht een kostuum en schreef me in voor mijn eerste les. En vanaf toen was met huid en haar verkocht.

Inmiddels dans ik alweer zo´n jaar of twintig en zoals elke buikdansfanaat heb ik de nodige cursussen en lessen gevolgd, in binnen- en buitenland. Maar het meest schatplichtig ben ik aan een drietal leraressen: Shaheen, Yamila en Ahlem. Shaheen heeft me min of meer het podium op gesleept en gestimuleerd om les te geven, Vrijwel alles wat ik van buikdansen weet, heb ik bij haar geleerd. Yamila leerde me om een optreden te structuren, originele vondsten in mijn optredens te verwerken en out of the box te denken. Ahlem wakkerde mijn liefde voor het theater aan en leerde mij om verder te kijken dan combo´s en passencombinaties. Onder haar bezielende leiding ben ik verslaafd geraakt aan buikdanstheater.

Tegenwoordig houd ik me met een aantal stijlen bezig. Ik ben ´opgevoed' met Egyptische buikdans en dat dans ik nog steeds erg graag. Daarnaast houd ik van mixen en matchen met andere dansstijlen en muzieksoorten. En ik ben dol op danstheater. Met een groep vrouwen een dansvoorstelling in elkaar zetten vind ik het leukste dat er is. En als ik dan ook nog mooie kostuums en decors kan verzinnen, ben ik de koning te rijk.

Een van de fijne bijkomstigheden van buikdans is dat je er leuke vriendschappen aan overhoudt. Zo maak ik deel uit van Sense of Bellydance, een groep buikdanseressen die jaarlijks feesten en voorstellingen organiseert. En samen met Hadyr en LaylaLin vormen wij Caravan Saray, een kleurrijk trio dat dol is op straattheater en interactie met het publiek.

Caravan Saray